July 23, 2015

Operations

Projecten. Met Odoo kunt u projecten beheren, compleet met projecttaken, deadlines en Gantt-grafieken. Projecten integreren weer met klantcontracten waarop een urenregistratie plaatsvindt op basis van nacalculatie. Tevens biedt Odoo de mogelijkheid om tickets vast te leggen voor helpdeskondersteuning of binnen projecten.

timesheets_odoo

Voorraadbeheer. Odoo biedt een warehouse management system (WMS) die de locatie-indeling in een stellingmagazijn beheert, de orderstroom in de gewenste planningvolgorde afhandelt en de goederenstromen beheert. Het gehele proces is traceerbaar van eindklant tot leverancier (upstream/downstream traceability) en er kan gebruikt worden gemaakt van serienummers in combinatie met barcodescanners. Alle bewegingen in het magazijn kunnen worden geautomatiseerd worden en uiteraard integreert deze app ook weer met andere Odoo-apps voor bijvoorbeeld inkoop en sales.

warehouse-odoo

Productiebeheer. Odoo ondersteunt uw productieproces in de planning, vervaardiging, controle en administratie van uw producten. Produceren kan op basis van minimale voorraadregels (op voorraad of make to stock) of direct na het plaatsen van een verkooporder (make to order). Odoo rekent vervolgens uit wat er geproduceerd moet worden en welke grondstoffen en materialen er besteld dienen te worden.

mrp_list

Offertes en Facturen. Odoo voorziet in een app voor aankopen die offerteverzoeken, orderbevestigingen en facturen genereert. De offerteverzoeken kunnen zeer fijnmazig worden opgezet zodat per leverancier en per offerteregel aanbiedingen vergeleken kunnen worden. Tevens ondersteunt Odoo het gebruik van meerdere leveranciersspecifieke prijslijsten per product en is het mogelijk directe en indirecte kosten te verwerken in de kostprijs van producten.

purchases_odoo