Odoo, het disruptief platform

Enige jaren gelden veroorzaakte Odoo een enorm opschudding binnen de ERP-markt. Odoo betrad deze markt van gevestigde spelers met een buitengewoon compleet, flexibel en betaalbare ERP-oplossing. Odoo heeft een dusdanige reputatie opgebouwd als totaaloplossing dat de term “ERP” niet meer dekkend is en tegenwoordig wordt gesproken over de “Odoo Business Suite”, een business platform die je kunt uitbreiden met allerlei apps.

odoo_integratedImplementatietrajecten (voor ERP) dreigen vaak zeer complex te worden doordat er gekoppeld moet worden met allerlei andere oplossingen van leveranciers zoals SAP, Oracle of MS Dynamics. Odoo laat zien dat dit anders kan en integreert al deze toepassingen binnen één oplossing die mooi, efficient en zeer gebruiksvriendelijk is.

Odoo biedt vervolgens een enorm arsenaal aan geïntegreerde apps, die de kwaliteit van traditionele aanbieders overstijgt. Odoo adverteert duidelijk op haar website welke oplossingen het moeiteloos kan vervangen binnen haar platform. Met een dergelijke propositie wordt het duidelijk dat Odoo een geduchte concurrent is voor veel bestaande oplossingen zoals Shopify, Salesforce, Quickbooks, Docusign, Harvest, Slack, etc.

Odoo is dus beslist geen ERP, maar een volledige en betaalbare suite van business apps die voor de nodige disruptie zal zorgen binnen de markt. De ambities liegen er niet om en het Belgische bedrijf wil groeien van 2 miljoen gebruikers naar 10 miljoen gebruikers. Bent u klaar voor wat opschudding in de markt?

odoo_Gartner